Trimble Access version 2023.10 uudet ominaisuudet

Versio 2023.10 voidaan päivittää, jos ohjelmistotuki on voimassa 1.10.2023 asti tai myöhemmin.

General Survey

• Tuki uudelle Trimble R580 GNSS-vastaanottimelle
  • Connected Workspace
    • Connectissa tehdyt muutokset tiedostoihin päivittyvät automaattisesti Access-ohjelmassa
    • Koordinaattijärjestelmien tiedostot kuten geoidimallit latautuvat automaattisesti, jos puuttuvat maastotietokoneesta
    • BIM Organizer -työkalu
    • BIM-mallin osat voidaan ryhmitellä Connectissa
  • Rajalaatikkoon parannuksia
    • Toimii nyt myös Android-laitteissa esim TSC5:ssa
    • Rajalaatikkoa voi kiertää objektin suuntaisesti, mikä helpottaa rajaamista
  • Kartta-aineistot latautuvat nyt huomattavasti nopeammin kuin ennen
  • Funktionäppäimiin lisätoimintoja
    • Karttavalinnat: Poista valinta / Valitse kaikki / Käänteinen valinta
  • Trimble Access Resurssienhallinta
  • Helpompi linkittää esim. pistetiedostoja ja taustakarttoja eri kansioista
    • Muistikortin tuki Android laitteissa

Tiemittaus

• Linjaukset ja pinnat
    • Voidaan verrata sijaintia yhtä aikaa geometrian ja esim. dxf-viivan suhteen, kahden viivan suhteen tai verrata pintamalliin.

Trimble Access Rail

• Trimble GEDO CE 2 -ratamittausvaunun ohjelmisto toimii nyt Trimble Access -ohjelmistossa omana moduulina.
  • Trimble Access Rail Rec on tiedonkeruusovellus radan geometrian ja varusteiden kartoitukseen.
  • Trimble Access Rail Track -ohjelmassa mitattua tietoa verrataan raiteen suunniteltuun geometriaan samalla kun tallennetaan radan toteutunutta geometriaa ja varusteita.
  • Raiteen suunnitelma- ja mittaustietoa hallitaan Trimble GEDO Office PC -ohjelmistolla.

Lisätietoja tekniseltä tuelta.

Lue julkaisutiedot Access 2023.10

Trimble Business Center versio 2023.10 uudet ominaisuudet

Lue julkaisutiedot: TBC-versio 2023.10

Trimble RealWorks versio 2024.01 uudet ominaisuudet

Lue julkaisutiedot: TRW 2024.01

Trimble Railway toimisto- ja mittausohjelmistojen uudet ominaisuudet 15.5.2024

GEDO TA

Trimble Railwayn toimisto- ja mittausohjelmistoihin on tullut uusia ominaisuuksia 15.5.2024.

GEDO NovaTrack
Lisätty mahdollisuus käyttää ”x/x” -näppäintä aktivoimaan tai deaktivoimaan mitatun pisteen tunnistetiedot. Ohjelmassa on myös mahdollista nostaa tai laskea pystysuuntaista linjausta syöttämällä suhteellinen siirtymä kaikille PVI-pisteille.

GEDO Office2
Ohjelmassa voi käsitellä nyt myös Trimble Access Track Gauge Survey -sovelluksen (TGS) mittaamia tietoja. Linjaustiedot voi viedä suoraan TA Rail -sovellukseen. Lisäksi ohjelmassa on parannettu muun muassa muunnos-, seuranta- ja tasaustoimintoja.

GEDO Scan Office
2D-profiileja voi muokata suoraan ohjelmassa ja viedä ne DXF-muodossa. Ohjelmassa on myös parannettu GEDO IMS+GNSS+Scan -mittausten käsittelyä ja muotojen jäljittämistä.

GEDO IMS
On otettu käyttöön uusi Deutsche Bahn -sääntö viitekiskoille. Ohjelmassa on myös vähennetty tietomäärää uudella pakkausmenetelmällä.

Trimble Access Rail

Sovellus sisältää nyt kaikki moduulit (Rec/Track/Stakeout) sekä Windows- että Android-maastotietokoneille (TSC5). Uusi GEDO Track Bar 2.0 tukee myös radan tehokasta mittaamista lyhyemmillä osuuksilla ja kiintoraiteiden asennuksessa. Version 4.1.1 julkaisutiedot ovat saatavissa osoitteessa https://download.trimble-railway.com/download/

Trimble Access Rail -sovelluksen voi nyt asentaa Trimble Installation Managerin kautta, jos lisenssin ylläpito on voimassa. Moduulit ovat käytettävissä, jos ohjelmiston ylläpito on voimassa vähintään huhtikuuhun 2024 asti ja tarvitaan uusin versio Trimble Access (v23.10). Jos suunnittelet siirtymistä GEDO Rec/Track -sovelluksesta Trimble Access Rail -sovellukseen, ota meihin yhteyttä:  tuki@geotrim.fi. Päivitetyt käyttöoppaat ovat saatavilla myös latauspalvelimeltamme gedo.trimble.com.

GEDO Scan

Uudella pakkausmenetelmällä voidaan vähentää tietomäärää jopa 50 % lisäämällä pakkausnopeutta, kun skannauspisteet tallennetaan tiedostoihin. Koska tiedostot luodaan keilaimessa itsessään ja kirjoitetaan vasta sen jälkeen sisäiselle flash-asemalle, minimoituu myös puskurin ylivuodon riski flash-asemalle kirjoitettaessa.

GEDO IMS

Vapaa kojeasema takymetrin avulla (Moduuli: Yleinen):
GEDO IMS -ohjelmiston avulla voidaan määrittää ratamittausvaunun sijainti tarkasti vapaan kojeaseman menetelmällä, joka on nyt integroitu ohjelmistoon. Aiemmin kojeasema piti tuoda Trimble Access -ohjelmistosta. Takymetri voidaan asentaa mittausvaunuun joko tasattavalla tai kiinteällä tasausalustalla.

Vapaan kojeaseman optimointi:
Asemointi on helpompaa, jos raiteen geometria on saatavilla ja päälukema on tiedossa. Ohjelmisto suorittaa automaattisesti kaikkien mittausperustan pisteiden osoittamisen ja mittaamisen. Pisteiden valinta on myös automaattinen perustuen hakualueeseen ja käytettävien pisteiden määrään. Valintaa voidaan muokata yleiskartassa.

Trimble Access -ohjelmiston erillisen tuonnin poistaminen:
Vapaa kojeasema voidaan tehdä nyt kokonaan GEDO IMS -ohjelmistossa, joten Trimble Access -tuontia ei tarvita ja se on poistettu. Tämä vähentää tiedostojen siirtämisen tarvetta ja mahdollisia virheitä.

Trimble Railway ohjelmistoista on saatavissa versiot:

• Trimble Access Rail v4.1.1.1
  • Trimble Access TGS v2.0.0
  • GEDO Rec v2.4.2
  • GEDO Track v2.4.1
  • GEOD Vorsys v2.5.1
  • GEDO IMS v1.5.1.3
  • GEDO Scan v1.5.0
  • GEDO Office v2.11.03
  • GEDO Scan Office v2.8.0.18

Lisätietoa: Kari Immonen, puh. 0207 510 634