Mittasauvat ja niiden käyttö

Kolmijalat ja niiden käyttö

Prismat vertailussa

Mittalaitteet ja niiden huolto

Erikoismaastotietokoneet

Trimble TSC7 vai T7?

Videovinkkejä Trimble Accessin ja maastotietokoneen käytöstä

Janan merkintä ja A2-mitta

Näin saat räätälöityä merkintämittausnäytössäsi näkyviä arvoja ja voit valita näkyviin vaikka videolla esitetyn A2-mitan janan merkintää varten.

Access-mallin luonti

Jos käytät usein samoja mittaustyön asetuksia, kuten esim. koordinaattijärjestelmä tai koodikirjasto, on näppärää tehdä malleja valmiiksi tarpeesi mukaan ja valita uutta työtä luotaessa tarvittava malli käyttöön.

Kartan zoomaus TSC7/TSC5-maastotietokoneilla

Trimble TSC7/TSC5 -maastotietokoneet on varustettu täydellä näppäimistöllä ja laitteistoa voi käyttää täysin näppäinten avulla. Voit esimerkiksi asettaa maastotietokoneen funktionäppäimille kartan zoomauksen sisään ja ulos.

Näytön lukitus

Maastotietokoneen kosketusnäyttö on joskus tarpeellista saada lukittua esimerkiksi pyyhkimistä varten. Videolta näet, kuinka helppoa se on esimerkiksi Trimble TSC7-maastotietokoneessa.

Pikanäppäinten konfigurointi

Trimble ACCESS on monipuolinen mittaussovellus ja käyttäjän räätälöitävissä itselleen sopivaksi. Esimerkiksi Trimble TSC7/TSC5 -maastotietokoneet on varustettu täydellä näppäimistöllä, joten toimintoja voidaan helposti esiasettaa maastotietokoneen funktionäppäimille.

Projektikansio aloitusnäyttöön

Trimble ACCESS -projektikansiot sisältävät mittauksen kannalta oleelliset tiedostot ja ne voidaankin helposti asettaa resurssienhallintaan aloitusnäyttöön Trimblen maastotietokoneessa.

Sijainti GNSS

Joskus on tarpeen tarkastella GNSS RTK -laitteen sijaintia reaaliajassa. Tällä videolla näytämme, miten saat Trimble ACCESS -ohjelmasta sijaintinäytön helposti näkyviin.

Taustakartan solmupisteet ja viivaketjun purku

Joskus vektoritaustakartan viivat on tarpeellista purkaa ketjutuksen sijaan ja se on helppoa Trimble Access -mittaussovelluksessa.

Taustakuvan asettaminen

Trimble Windows -käyttöjärjestelmällä varustetut maastotietokoneet ovat samalla tavalla räätälöitävissä kuin vaikka oma tietokoneesi. Video näyttää kuinka työpöydän taustakuvan vaihtaminen omaan maastotietokoneeseesi tapahtuu.

Trimble TSC7:n kosketusmoodin vaihtaminen

Trimble TSC7 -maastotietokone on varustettu monikosketusnäytöllä ja sitä voi hallita sormella, kynällä tai kosketusnäyttöhansikkaalla. Kosketusmoodin vaihtaminen käy helposti.

Trimble Access: TSC7:n virta-asetukset

Trimble-maastotietokoneiden käyttöjärjestelmän asetukset voidaan muuttaa käyttäjälle sopiviksi. Esimerkiksi Trimble TSC7-maastotietokoneessa on Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä ja sen virta-asetukset muutetaan samalla tavalla kuin missä tahansa Windows 10 -tietokoneessa.

Valokuvien ottaminen

Trimble-maastotietokoneet on varustettu kameroilla. Joskus on tarpeen ottaa mittauksen yhteydessä valokuva, liittää se pisteen tietoihin ja tehdä siihen merkintöjä. Näin se hoituu.